Wij zijn groep 6 van de Adelaar. Met een groep van 30 kinderen zitten wij in het grootste lokaal van de hele school.

Na de zomervakantie zijn we gestart met spelletjes van Kiva om elkaar beter te leren kennen en goed te leren samenwerken. Twee jaar geleden hebben we ook al bij elkaar in de klas gezeten maar dat is alweer best een tijdje terug. Tijdens de lessen en het maken van de opdrachten moet je tenslotte ook goed kunnen samenwerken!

Het thema waar we nu aan werken is Griezelen. Vanuit een woordweb/mindmap hebben we een vragenlijst gemaakt. Al deze vragen moeten we opzoeken en verwerken in een presentatie aan de klas. Dit is erg leuk om aan te werken. Zo leren we van elkaar omdat de een het over spinnen heeft of vleermuizen, bloed, mummies, draken, slangen, zombies enzovoort. In de klas hebben we een skelet van een hangbuikzwijn. Met zoekkaarten proberen we alle botjes weer op de juiste plek te leggen.

Verder oefenen we met Bloon, Duo Lingo, Webquest, Math om allemaal nog slimmer te worden!!

Informatie over groep 5-6