Wij zijn groep 6-7 van de Adelaar. We hebben 27 kinderen in de klas.
Naast rekenen, spelling en taal werken wij graag aan onderzoeksopdrachten. In een groepje gaan we aan de slag. Naar aanleiding van vragen gaan we op zoek naar antwoorden die we verwerken in een presentatie. Dat kan op de computer maar mag ook een lied, toneelstuk, poster, bouwwerk van Kapla of van Lego zijn. Op deze manier komen wij veel verschillende dingen te weten over het onderwerp.
Zodra dit klaar is presenteren we dit aan de klas. Na afloop geven we elkaar tips en tops die we weer meenemen voor de volgende presentatie.
We oefenen spelling en rekenen op de computer en dat vinden we erg leuk.

Ook doen we Kiva spelletjes. Met Kiva proberen we een fijne klas te worden en te blijven. Hierbij is het belangrijk dat iedereen zich prettig voelt in de klas, op het plein, in de gang. We leren met Kiva om voor elkaar op te komen en niet weg te lopen als je ziet dat iemand wordt buitengesloten of wordt gepest.

Informatie over groep 6-7