Welkom in groep 7 van juf Manon en juf Chantal!

Juf Chantal werkt op maandag, dinsdag en woensdag en juf Manon werkt op de donderdag en vrijdag.

In deze groep zitten 21 kinderen. Door dit (kleine) aantal hebben we meer gelegenheid om de kinderen individuele hulp te bieden waar ze dit nodig hebben.

We zetten de eerste weken van het schooljaar vooral in op de groepsvorming. Met elkaar moeten we er voor zorgen dat iedereen het leuk heeft dit schooljaar! Daarom besteden we veel tijd en aandacht aan samenwerkende opdrachten en KIVA (hoe ga je om met elkaar, hoe zorgen we ervoor dat we het leuk hebben met elkaar). Samen gaan we er een gezellig jaar van maken! En natuurlijk zal er ook wel eens ruzie zijn, maar daar praten we met elkaar over en samen zoeken we naar een oplossing.

Verder moet er ook hard gewerkt worden in groep 7... Er wordt veel nieuwe stof aangeboden. Op rekengebied, maar ook op taal- en spellinggebied. Door veel individuele hulp (op eigen niveau) en veel te herhalen hopen we dat de kinderen fluitend door het jaar gaan! Een serieuze houding en goede concentratie eisen we van de kinderen. Dit bevordert hun prestaties. Concentratiekastjes en koptelefoons helpen de kinderen hierbij.

Na het harde werken moeten we ook even ontspannen. Dat doen we door een spelletje tussendoor te doen, even 5 minuten naar buiten te gaan of te rechillen! Daarna gaan we er weer vol voor!