Welkom in groep 7 juf Annet en juf Chantal

Juf Chantal werkt op maandag en dinsdag en juf Annet werkt op de woensdag, donderdag en vrijdag.

In deze groep zitten 24 kinderen. Door dit (kleine) aantal hebben we meer gelegenheid om de kinderen individuele hulp te bieden waar ze dit nodig hebben.

We zetten de eerste weken van het schooljaar vooral in op de groepsvorming. Met elkaar moeten we er voor zorgen dat iedereen het leuk heeft dit schooljaar! Daarom besteden we veel tijd en aandacht aan samenwerkende opdrachten en KIVA (hoe ga je om met elkaar, hoe zorgen we ervoor dat we het leuk hebben met elkaar). Samen gaan we er een gezellig jaar van maken! En natuurlijk zal er ook wel eens ruzie of een conflict zijn, maar daar praten we met elkaar over en samen zoeken we naar een oplossing.

Verder moet er ook hard gewerkt worden in groep 7... Er wordt veel nieuwe stof aangeboden. Op rekengebied, maar ook op taal- en spellinggebied. Door veel individuele hulp (op eigen niveau) en veel te herhalen helpen we de kinderen zo optimaal mogelijk.

Verder werken we bijna elke middag aan een bepaald thema van Wereld Oriëntatie. We verzamelen op verschillende manieren informatie en presenteren dit aan elkaar.

Na het harde werken moeten we ook even ontspannen. Dat doen we door een spelletje tussendoor te doen of even 5 minuten naar buiten te gaan. Daarna gaan we er weer vol voor!