De Medezeggenschapsraad

De MR van onze school bestaat uit twee geledingen:

- 3 vertegenwoordigers van de ouders;

- 3 vertegenwoordigers van het team.

De MR is bevoegd alle zaken met betrekking tot de school te bespreken en heeft,afhankelijk van het onderwerp, advies- of instemmingsrecht. De MR overlegt met directie en het schoolbestuur over zaken die de school direct aangaan (schoolreizen, vakantierooster, activiteitenplan).

- Instemmingsrecht
Over zaken die voor ouders van wezenlijk belang zijn, heeft de oudergeleding instemmingsrecht. Ze kunnen een voorstel dat strijdig is met het ouderbelang afwijzen. Hetzelfde recht geldt voor de personeelsgeleding over personeelsbelangen.

- Adviesrecht
Het bevoegd gezag vraagt in een aantal gevallen advies over plannen bijvoorbeeld fusies en samenwerkingsverbanden.

- Vergaderingen
De vergaderingen van de MR zijn openbaar en vinden plaats in school. Belangstellenden zijn welkom. Voor data zie kalender! In oktober houden MR en OR gezamenlijk een Jaarvergadering.

De samenstelling van de MR voor het jaar 2016-2017 is als volgt:

Oudergeleding:

Rick Beemster

Peter Borst

Bart Mooij

Personeelsgeleding:

Josiene Hut

Petra Konijn

Sonja Ooijevaar

De ouderraad

ouderraad 2015

De ouderraad bestaat uit 9 tot 12 gekozen ouders die elk jaar zitting hebben in de OR. Daarna kunnen zij zich h ...